Nekretnine Obrenovac

Nekretnine Obrenovac telefon

Turizam u Obrenovcu: Zabran, mesto za izlet u Obrenovcu

Obrenovački Zabran je šuma koja se nalazi neposredno uz grad Obrenovac, na nekoliko stotina metara od samog grada i jednim svojim delom izlazi na reku Savu, a na samom ulazu dodiruje i reku Kolubaru.

Iako još uvek nema status izletničke šume, u njoj tokom godine, a naročito tokom vegetacionog perioda boravi veliki broj ljudi. Kroz zabransku šumu je izgrađena trim staza dužine 1480m sa 16 stanica. Ova trim staza spada u jedne od boljih u našoj zemlji. Izrađena je po najnovijoj tehnologiji, koja omogućava da se koristi po svim vremenskim uslovima. Sportiste možete zateći na njoj i po kiši i po snegu.

U delu u kome se nalazi lugarnica postoji i manji broj privatnih kuća (vikendica), a manji broj ljudi ovde živi tokom čitave godine. U blizini su i restorani “Savska terasa” i “Alaska koliba”, kao i improvizovani kamp. Mnogi građani Obrenovca ovu šumu koriste za svoje rekreativne aktivnosti. U toku je izgradnja i smeštajnog objekta koji će, čini se, podsećati na vojvođanske salaše i nuditi kvalitetnu uslugu smeštaja.

Zabran, omiljeno izletište Obrenovčana

Zabran je omiljeno izletište Obrenovčana, idealno za ljubitelje prirode, izolovano od buke i asfalta. Prostire od objekta "Bazeni" do ušća Kolubare u Savu. Šetalište sa odmorištima pored puta, sa izletničkim drvenim klupama i natkrivenim stolovima, dovodi do plaže na Savi sa uređenim prilazima vodi, tuševima i pontonima. Leti se u Zabranu okuplja i veliki broj kupača. Omiljena mesta izletnika koji vole ručak u prirodi, opremljena kućicama, klupama i stolovima, a nalazi se levo i desno od glavnog puta. Ujedno, ovo su jedini prostori u Zabranu, namenjeni paljenju vatre i pečenju mesa. Molimo vas da ih koristite i ne palite vatru na drugim mestima, jer bi posledice eventualnog požara, unistile ono sto je priroda stvarala vekovima. Poseduje i igralište za decu. Kafić - splav Tabaco je pravo mesto za one koji bi da osete Igralište za decu, ugostiteljski objekti sa pratećim sadržajima potpuno se uklapaju u sliku i obećavaju ugodno provedeno vreme van gradske vreve.

Prvomajski uranak,

Svakog prvog maja održava se jednodnevna sportsko-zabavna manifestacija, koja traje od 4 sata posle ponoći, pa do 18 sati u izletničkoj šumi Zabran. Organizatorij manifestacije su sindikati opštine Obrenovac. Druženje počinje paljenjem logorske vatre, a organizatori, za ishranu i piće obezbeđuju riblju čorbu i cisternu piva.

Inače, šuma Zabran je u posedu JP "Srbijašuma" - šumsko gazdinstvo "Beograd" - šumska uprava "Lipovica", sa kojom ovo JP gazduje kao sa šumom posebne namene.

OSTALI TEKSTOVI
  1. Obrenovac je idealno mesto za život i ulaganje u nekretnine
  2. Banja Obrenovac - najveći turistički potencijal Obrenovca
  3. Zašto prodavati nekretninu preko Interneta?
  4. Zabran - idealno mesto za odmor
  5. Istorijat grada Obrenovca
  6. Turistička mapa Obrenovca - šta posetiti u Obrenovcu?
Cene Nekretnina u Obrenovcu:
» Kuće
» Stanovi
» Placevi
» Lokali

Ostale strane:
» Kontakt
» Marketing
» Obrenovac
» Mapa sajta

© Nekretnine Obrenovac 2009-2024, info@nekretnineobrenovac.com, NekretnineObrenovac.com ne odgovora za netačnost pojedinih podataka.
Nekretnine Novi Sad - Patike
Clogs, slippers, sweaters...
Poslovni imenik