Nekretnine Obrenovac

Nekretnine Obrenovac telefon

Banja Obrenovac - najveći turistički potencijal Obrenovca

Obrenovačka banja se nalazi na samom ulazu u Obrenovac 28 kilometara jugozapadno od Beograda. Nadmorska visina Obrenovačke banje je 78 m što daje povoljne klimatske uslove svim bolesnicima.

Banja Obrenovac predstavlja jedan od najvećih turističkih potencijala u Obrenovcu. Voda banje u Obrenovcu je izuzetno bogata lekovitim sastojcima. Zvanična potvrda statusa banjskog mesta stigla je 1899. godine, kada je promovisana izuzetno lekovita alkalno-sumporovita voda obrenovačke banje.

Obrenovačka banja

Banjska kupatila u centru grada

Bolesnicima koji pate od hroničnih reumatskih oboljenja lokomotornog aparata, od posledica oseoartikularnog reumatizma, neuralgije, hroničnih ginekoloških oboljenja, bolesti jetre i žučnih puteva, trovanje metalima itd., se preporučuje da piju ovu vodu i da se kupaju u njoj.

Voda je bogata natrijum-bikarbonatom i sumpor-vodonikom. Po hemijskom sastavu obrenovačka arterska voda spada u grupu tzv. alkalno-sompornih voda. Čak i mnoge poznate evropske banje imaju manje sumpora od obrenovačke. Temperatura vode je 21.5 stepeni i pripada gupi hipotermi.

Mineralne vode u Obrenovcu su otkrivene 1898. godine. Osamdesetih godina 20. veka se došlo na ideju da se izgradi moderan i savremen sportsko-rekreativni i medicinski centar na ulazu u Obrenovac iz pravca Beograda. Danas je u planu gradnja novog hotela koji će u sebi imati 12 kupatila sa kadama, mali bazen, saunu, četiri stola za masažu i druga pomagala za terapiju, a na spratu će biti 18 soba, dva apartmana i restoran za goste. Realizacija ovog projekta očekuje se do 2011.

Obrenovačka banja je najveći turistički potencijal Obrenovca i prestavlja još jedan dodatni razlog za život u njemu.

OSTALI TEKSTOVI
  1. Obrenovac je idealno mesto za život i ulaganje u nekretnine
  2. Zašto prodavati nekretninu preko Interneta?
  3. Zabran - idealno mesto za odmor
  4. Istorijat grada Obrenovca
  5. Turistička mapa Obrenovca - šta posetiti u Obrenovcu?
  6. Turizam u Obrenovcu: Zabran, mesto za izlet u Obrenovcu
Cene Nekretnina u Obrenovcu:
» Kuće
» Stanovi
» Placevi
» Lokali

Ostale strane:
» Kontakt
» Marketing
» Obrenovac
» Mapa sajta

© Nekretnine Obrenovac 2009-2024, info@nekretnineobrenovac.com, NekretnineObrenovac.com ne odgovora za netačnost pojedinih podataka.
Nekretnine Novi Sad -
Krilca, palacinke, Novi Sad